Medicinski sapun

medicinski sapun sa pčelinjim voskom

Jedinstveni recept sa izuzetno korisnim efektima na oštećenu kožu, sluzokožu i kosu, čiji sastav ubrzava izlečenje i pomaže kod tretiranja akni, psorijaze, opekotina od sunca i toplotnih izvora, ujeda insekata, i uopšte svih oštećenja osim otvorenih rana. Ukoliko imate neko teže kožno oboljenje posavetujte se sa svojim lekarom, mada se posebno u takvim slučajevima preporučuje izbegavanje industrijskih sapuna i njihova zamena ovim sapunima na bazi biljnih ulja.

za bogatu negu kože

-Akne: Bez obzira na konvencionalne tretmane, medicinski sapun će smanjiti upalne procese na koži, očistiti pore i održavati kožu vlažnom. Posledica ovoga je smanjeno mašćenje, koje opet dovodi do smanjenog prljanja i do osetnog redukovanja broja i veličine akni. Sapunom se lice pere najmanje 3 puta dnevno, uz tretman je poželjno smanjeno unošenje masne hrane životinjskog porekla u organizam.

-Ekcem:  koža često reaguje na standardne idustrijske sapune i deterdžente, tako da često već sam prelazak na prirodne sapune donosi veliko poboljšanje. Medicinski sapun će u roku od  nekoliko dana dovesti do preporoda kože i značajnog redukovanja simptoma. Pokušajte da koristite prirodni toaletni sapun na bazi ulja za pranje celog tela i kose. Za samo 2-3 nedelje ćete biti u stanju da prepoznate promene, i kakav uticaj ovi sapuni imaju na vas. Medicinski sapun nanosite bar 2 puta dnevno, i ostavite ga na koži minimum 30 minuta pre ispiranja.

dobar partner na plaži

-Opekotine od sunca i toplotnih izvora: sunđerom napraviti bogatu penu i naneti je pažljivo na opekotinu. Pena će doneti olakšanje odmah, i potrebno ju je nanositi polučasovno sve dok postoji oštar bol, kao i pre spavanja. Može se nanositi i direktno na kožu, samo malo pažljivije.

-Ujedi insekata: isto se nanosi kao kod opekotina. Potpuno će eliminisati svrab, i mnogostruko ubrzati potpuno izlečenje. Hipersenzitivne osobe moraju primiti odgovarajuće lekove kod ujeda pčela, osa i sl., pa tek onda tretirati ubod medicinskim sapunom.

-Zaštita od insekata: nije potpuna, ali će izvanredno poslužiti u nuždi. Bogato se namažu najizloženiji i najosetljiviji delovi kože, što će insekte držati dalje i skoro potpuno prekinuti njihove napade. Mravi i komarci posebno ne vole ovaj sapun.

-Iritacija od koprive, otrovnog bršljena i sl. isto se nanosi, relaksira iritaciju za nekoliko minuta, nanosi se polučasovno do izlečenja

-Pranje voća i povrća: čak se može bez bojazni koristiti za pranje voća i povrća čija se ljuska jede (pr. jabuke, šljive, paradajz i dr.) jer efikasno uklanja hemikalije koje se koriste za produžavanje svežine.

Cena:  130, 00 RSD

Težina: 35 grama

16 Comments (+add yours?)

 1. ljubomir
  Mar 05, 2014 @ 11:39:45

  S POŠTOVANJEM I DIVLJENJEM VAM SE OBRAĆAM, RETKO SU POJAVE I SLOBODNE ŽELJE LJUDI DA SVIMA POMOGNU, OD VAS OČEKUJEM DA SRADJUJEMO I DA MI DATE ZNAČENJE U KALKULATORU ŠTA JE INS
  S POŠTOVANJEM I POZDRAVOM LJUBOMIR

  Reply

 2. Milena
  Apr 26, 2012 @ 21:16:55

  Odusevljena sam vasim sajtom, i jako sam zainteresovana za spravljanje sapuna. Napravila sam jednu “turu” sapuncica, pridrzavajuci se vaseg osnovnog recepta i sve je ispalo dobro. Zelim da probam i africki sapun sa aktivnim ugljem ali ne znam koju kolicinu aktivnog uglja bih mogla da stavim. Koristila bih smrvljene tabletice a. uglja i kakao masu zbog boje…

  Reply

  • zrinka wilhelm
   Apr 28, 2012 @ 11:20:04

   Milena, ugljen sam nije dovoljan da bi sapun bio tako taman. Na masu od 2000g sam ja stavljala oko 10 tabletica. Vazno je da budu totalno smrvljene….kao secer u prahu, mogu se pomijesati najbolje sa medom – tako se najbolje dispergiraju u sapunskoj masi na kraju prilikom premascivanja i obogacivanja ostalim dodacima.
   Procitajte u drugom komentaru sta sam koristila kao tekucinu za NaOH…..sve zbog te tamne boje:)

   Reply

 3. Dragana
  Jan 31, 2012 @ 16:23:53

  Pohvalila bih vas rad.Da li bi mogli da mi kazete na vas recept koji ste dali u prilogu i detaljno opisali postupak izrade,koliko vode se koristi pri rastvaranju NaOH,a pre reakcije saponifikacije? Unapred zahvalna

  Reply

  • manufaktura miletin
   Feb 01, 2012 @ 11:52:29

   Za rastvaranje se koristi ona količina vode koja je navedena u receptu. Generalno, možete koristiti vodu u količini 1/3 mase ulja, nećete pogrešiti!

   Reply

  • azra
   Oct 24, 2013 @ 22:18:53

   hvala vam na odgovoru al ovaj u tabletama malo skup smije li se onaj sto se koristi za akvarije odnosno za filtriranje vode u akvariju jeftiniji je pa da se samelje.

   Reply

 4. Гордана
  Jul 08, 2011 @ 00:26:27

  Све похвале! Велика ми је жеља да направим СВОЈ сапун. Али бих волела да пробам ваше, има ли их у Бгд и где?
  Да ли бисте могли да ми кажете, могу ли уместо наведених уља (основни рецепт) користити млечну маст (маслац)? Како да добијем мекши сапун? И шта утиче да добро пени?
  Срдачан поздрав,
  Гордана

  ПС Ваљда ћу знати када будете одговорили 🙂

  Reply

  • manufaktura miletin
   Jul 15, 2011 @ 07:40:50

   Izgleda da je moguće praviti sapun i od maslaca, i to sa 158 grama masne sode po kilogramu (nismo probali!). Mekši sapun obično pokupi više vode i bude gnjecav. Predlažem da vam od svih ulja najviše 25 % budu “mekša” ulja (suncokretovo, kukuruzno), što će dati sasvim finu mekoću.

   Pena je kod ovih sapuna dosta manja, ali to nikako ne utiče na njihovu upotrebnu vrednost! Jednostavno su takvi. Postoje supstance koje višestruko povećaju volumen pene, ali ih ne koristimo i ne preporučujemo jer stvarno nisu potrebne.

   Reply

 5. ceca
  Feb 16, 2011 @ 21:16:24

  hvala za recept sigurno cu ga probati

  Reply

 6. medicinski sapun
  Dec 27, 2010 @ 20:52:16

  Dobila sam Vaš sapun od Anđele, imam psorijazu, koristila sam ga relativno redovno i ljuspe su skoro nestsle. Ostala je samo crvenilo, ne zanosim se znam da je psorijaza nelečiva, ali uz pomoć sapuna nema više toliko ljuspi,a amim tim i svrab je nestao.Hvala sledeći apun bih Želela da kupim.

  Reply

 7. jedva cekam...
  Nov 02, 2010 @ 10:49:24

  Jedva cekam da probam i ovaj sapun! Nesto sto je napravljeno prirodno, u porodicnoj radionici, bez agresivnih supstanci – ne moze da bude lose!! Imam osetljivu kozu i mislim da je ovaj proizvod namenjen meni!

  Reply

 8. sapuni
  Oct 30, 2010 @ 19:58:19

  Dopadaju mi se ovi sapuni.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: