Zašto besplatni recepti?

fini, ručno pravljeni

naši sapuni

Naši su sapuni potpuno bio-razgradivi, izrazito prijatni za kožu i potpuno nekomercijalni! Prilikom pokretanja ove proizvodnje rešili smo da stavimo recepte i uputstva na raspolaganje svima!  Ovim  vam stavljamo u ruke najbolji alat kontrole, jer će vam biti poznata proizvođačka cena, a samim tim i naša zarada, te tako možete pouzdano proceniti da li je prodajna cena prihvatljiva ili ne. Takođe, možete  smanjiti troškove u kućnom budžetu praveći ove proizvode sami!

Mnogima od nas je dozlogrdilo “prodavanje magle”, nejasni kriterijumi određivanja cena i sastava robe koju kupujemo, artikli su pakovani u sve šareniju ambalažu i sve su lošijeg kvaliteta. Svedoci smo neverovatno drskog nadmetanja proizvođača i trgovaca u tome ko će da nam više “podvali” (npr. neprozirno pakovanje u kome čips ispunjava jednu trećinu a ostatak je ispunjen VAZDUHOM, onda najblaže rečeno čudna pakovanja od 78 grama, 1,8 dl., a sve u cilju zamagljivanja prave cene, pa sokovi od jabuka i bundeva koji se volšebno pretvaraju u sokove od jagoda, kajsija i sl. a tog voća imaju samo u tragovima… Spisak je ogroman, i samo raste).

Ne mora tako!

Može se proizvoditi i prodavati a da se ne vređa ničija inteligencija, u skladu sa humanijim i lepšim principima nego što je to danas slučaj. Ovo nam se čini kao put u dobrom pravcu. Na ovaj način dajemo mali doprinos borbi protiv nezdravih ideja komercijalizacije i patenata, koji u samoj svojoj biti predstavljaju sečenje grane na kojoj svi sedimo.

Podržavamo načelo lokalne proizvodnje, lokalne razmene dobara i otvoreno znanje, kao i načela PERMAnenetne agriKULTURE. Biće nam čast i zadovoljstvo da trampimo naše proizvode za vaše.

7 Comments (+add yours?)

 1. seka
  Dec 16, 2012 @ 16:34:54

  Bravo …..i hvala vam puno::)…..

  Reply

 2. seka
  Dec 16, 2012 @ 16:32:19

  Bravo i hvala vam puno:)

  Reply

 3. ivicca pannow
  Nov 08, 2012 @ 12:07:11

  vrlo lepo

  Reply

 4. Lugar
  Nov 07, 2012 @ 17:33:01

  Evo, dokaza da su obični ljudi u stvari veliki. Svaka vam čast.

  Reply

 5. labud_ns
  Nov 04, 2012 @ 19:15:47

  “npr. neprozirno pakovanje u kome čips ispunjava jednu trećinu a ostatak je ispunjen VAZDUHOM”

  Slažem se sa većinom stvari iz gore napisanog članka, ali se malo nasmejah na rečenicu koju sam “citirao”.
  Razmišljao sam i ja na temu čipsa i došao do zaključka da se čips tako pakuje da bi se duže očuvao oblik istog tj. da se ne drobi prilikom transporta i premetanja kroz ruke. Na ambalaži je lepo napisana težina. :))))

  Reply

 6. Jovan Ratkov
  Mar 19, 2012 @ 08:28:54

  Lepo i neobično !

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: